jagoda
SOKI

Sok z jagód kamczackich

Ponieważ jagody są bogate w antocyjany, czyli ciemne barwniki roślinne, sok wyciskany z owoców jest naturalnie ciemny. Jego barwa jest bordowogranatowa. Proces tłoczenia dojrzałych owoców, o bardzo wysokiej zawartości naturalnych cukrów sprawia, że sok jest wyjątkowo aromatyczny i smaczny.

Jagody do wyrobu soku są zbierane i jeszcze tego samego dnia myte oraz tłoczone na zimno na prasie taśmowej, aby sok zachował wszystkie właściwości prozdrowotne i nie tracił cennych składników odżywczych. Nie jest rozcieńczany wodą i nie jest też dosładzany. Po rozlaniu do butelek poddany jest pasteryzacji, dzięki czemu dłużej zachowuje świeżość.

Skład:
100% sok tłoczony na zimno z jagody kamczackiej, pasteryzowany, odwirowany (bez osadu na dnie butelki), do bezpośredniego spożycia lub rozcieńczenia
Dostępne opakowania:
w ofercie mamy sok rozlany do butelek szklanych o pojemności 330 ml zamykanych metalową nakrętką, opatrzonych etykietą

SYROP

Syrop z jagód kamczackich

Alternatywą dla naszego 100% soku jest syrop. Jest on dosładzany cukrem, przez co jest bardziej gęsty niż sok i jego smak jest bardziej delikatny – kwasowość jagód jest złagodzona cukrem.

Jest to świetny produkt do słodzenia herbaty czy naparów ziołowych, do przygotowania kompotu czy napojów.

Skład:
100% sok tłoczony na zimno z jagody kamczackiej, pasteryzowany, odwirowany (bez osadu na dnie butelki), do bezpośredniego spożycia lub rozcieńczenia
Dostępne opakowania:
w ofercie mamy sok rozlany do butelek szklanych o pojemności 330 ml zamykanych metalową nakrętką, opatrzonych etykietą

jagoda