Ponieważ jagody są bogate w antocyjany, czyli ciemne barwniki roślinne, sok wyciskany z owoców jest naturalnie ciemny. Jego barwa jest bordowogranatowa. Proces tłoczenia dojrzałych owoców, o bardzo wysokiej zawartości naturalnych cukrów sprawia, że sok jest wyjątkowo aromatyczny i smaczny.
Jagody do wyrobu soku są zbierane i jeszcze tego samego dnia myte oraz tłoczone na zimno na prasie taśmowej, aby sok zachował wszystkie właściwości prozdrowotne i nie tracił cennych składników odżywczych. Nie jest rozcieńczany wodą i nie jest też dosładzany. Po rozlaniu do butelek poddany jest pasteryzacji, dzięki czemu dłużej zachowuje świeżość.
Alternatywą dla naszego 100% soku jest syrop. Jest on dosładzany cukrem, przez co jest bardziej gęsty niż sok i jego smak jest bardziej delikatny – kwasowość jagód jest złagodzona cukrem.
Jest to świetny produkt do słodzenia herbaty czy naparów ziołowych, do przygotowania kompotu czy napojów.